Doc // CSJ a oprit privatizarea de către Finpar Invest a mai multor bunuri, proprietate a statului, aflate în gestiunea Moldexpo

Anticoruptie.md
11/10/2019

Curtea Supremă de Justiție a pus miercuri punct în dosarul prin care, compania afiliată lui Vlad Plahotniuc, ICS Finpar Invest, solicita să-i fie vândut terenul din proprietatea statului, aflat în gestiunea S.A. CIE Moldexpo, pe care este amplasată clădirea în care se află sediul unui holding media, controlat de fostul lider al democraților. Magistrații de la CSJ au respins cererea de chemare în judecată depusă de Finpar Invest împotriva Agenției Proprietății Publice (APP).

În 2014, compania afiliată lui Vlad Plahotniuc a cerut de la APP privatizarea unui teren cu suprafața de 1,1703 hectare, proprietate a statului, care se află în gestiunea CIE Moldexpo, iar solicitarea a fost respinsă. Reprezentanții companiei s-au adresat în instanță, pentru a obliga APP să vândă terenul respectiv. 

La sfârșitul lunii august 2018, judecătorii de la instanța din sectorul Buiucani al Capitalei au admis cererea de chemare în judecată și au recunoscut ca fiind ilegal refuzul APP de vânzare a lotului de pământ. Agenția a fost obligată să perfecteze şi să încheie contractul privind cumpărarea-privatizarea terenului.

În septembrie 2018, APP și CIE Moldexpo au atacat cu apel hotărârea instanței de fond. La 13 februarie 2019, Curtea de Apel Chișinău a respinse apelurile și a menținut hotărârea din 24 august 2018 a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

La sfârșitul lunii mai curent, Agenția Proprietății Publice a declarat recurs împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău. La 9 octombrie curent, CSJ a casat integral decizia din 13 februarie 2019 a Curţii de Apel Chişinău şi hotărârea din 24 august 2018 a Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, iar cererea de chemare în judecată depusă de Finpar Invest a fost respinsă.

 

Anticoruptie.md
11/10/2019

Comentarii