DOC// Dosar contravenţional pentru preşedinta CSP. Angela Motuzoc ar putea fi amendată pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu

Julieta Saviţchi
16/12/2021

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a pornit un dosar contravenţional pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu pe numele preşedintei Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Angela Motuzoc. Contravenţia a fost constatată în urma examinării unei plângeri depusă de fosta deputată, Inga Grigoriu.

Într-un răspuns semnat de directorul adjunct al CNA, Vadim Cojocaru, pentru Inga Grigoriu, se arată că în urma investigaţiilor au fost constatate elementele contravenţiei prevăzute de articolul 313 din Codul Contravenţional. În document se menţionează că procesul verbal de constatare a contravenţiei a fost expediat în instanţă pentru adoptarea deciziţiei privind aplicarea sancţiunii.

Solicitată de reporterii portalului Anticorupţie.md, Inga Grigoriu a precizat că este vorba de o sesizare privind procurorul general, Alexandr Stoianoglo, pe care Motuzoc a lăsat-o fără examinare. ,,În calitate de deputat, am solicitat CSP să investigheze informaţiile privind retragerea învinuirilor lui Veaceslav Platon şi trecerea activelor unor companii controlate de către afacerist pe numele soţiei lui Stoianoglo. Am primit un răspuns ambiguu din partea Angelei Motuzoc, pe când aceasta urma să pună în discuţie sesizarea la şedinţa CSP”, a precizat Inga Grigoriu.

Articolul 313 din Codul Contravenţional prevede o amendă de la 30 la 90 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a deţine o anumită funcţie sau de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an pentru  excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Anterior, o cerere similară a fost depusă la CNA şi de către procurorul anticorupţie, Mihai Ivanov.

Julieta Saviţchi
16/12/2021Follow us on Telegram

Comentarii