Doi angajaţi ai Inspectoratului Național de Securitate Publică, cercetați pentru trafic de influență

Loredana Garaz
26/06/2020
MAI

Doi angajați ai Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP) sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Ei ar fi pretins de la un cetățean un autoturism, costul căruia echivala cu 11 mii de euro, pentru a elibera de la parcarea specială un alt autoturism ce aparţine cetățeanului respectiv. Informația a fost făcută publică de Ministerul Afacerilor Interne. 

În cadrul percheziţii la domiciliile şi spaţiile auxiliare din proprietatea celor doi angajați ai INSP au fost identificate acte care confirmau abuzul comis, precum și automobilul pe care l-au pretins cei doi. Operațiunea de documentare a fost efectuată de Serviciul  Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Pe cazul dat a fost pornită urmărirea penală. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă amendă de la 150.000 de lei până la 200.000 de lei sau de la 2 la 6 ani de pușcărie. Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite în cadrul urmăririi penale. 

Loredana Garaz
26/06/2020Become a Patron!

Comentarii