Efectele unei investigații jurnalistice: Fostul șef al PCCOCS a ajuns în atenția procurorilor Anticorupție

Anticoruptie.md
19/10/2019

Nicolae Chitoroagă, fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale (PCCOCS), este cercetat într-o cauză penală pentru îmbogățure ilicită. Procuratura Anticorupție a pornit cercetările după ce s-a autosesizat în urma unei anchete realizate de Centrul de Investigații Jurnalistice.

Surse din cadrul Procuraturii Anticorupție ne-au comunicat că Nicolae Chitoroagă este suspectat că ar fi contribuit la acapararea unei afaceri în piscicultură pe care a înregistrat-o pe numele rudelor sale, nașul de cununie și unul dintre frați.

Aceleași surse au precizat că deocamdată nu a fost intentat dosar penal, dar se acumulează informații în acest sens.

Nicolae Chitoroagă a demisionat din funcția de șef al PCCOCS, funcție pe care a deținut-o timp de trei ani, la data de 26 iunie 2018. El a declarat că motivul demisiei ar fi „presiunile enorme asupra instituției” și a sa personal. A doua zi după ce a plecat de la șefia PCCOCS, Chitoroagă a fost transferat în funcția de procuror ordinar în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. Ulterior,  Chitoroagă a plecat în concediu.

La 27 iulie 2019, pe portalul Anticoruptie.md a fost publicată ancheta „Afacerea camuflată a procurorului Chitoroagă de lângă pădurea de la Năpădeni”.

Anticoruptie.md
19/10/2019Become a Patron!

Comentarii