Evaziune fiscală de 30 milioane lei, descoperită de oamenii legii

Anticoruptie.md
11/09/2019

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu Inspectoratul Național de Investigații și Serviciul Vamal au efectuat, miercuri, percheziții și rețineri într-o cauză penală pentru evaziune fiscală și spălăre de bani, comise de un grup criminal organizat, specializat în vânzarea mobilei și a produselor de carne.

Potrivit oamenilor legii, suspecții vindeau mobilă și produse din carne, care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor bănești în numerar, iar salariile angajaților erau achitate în plic. Astfel, prejudiciul adus statului, timp de doi ani, se cifrează la peste 30 milioane lei.

Procurorii au efectuat 11 percheziții și au ridicat documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și altele. În prezent, sunt reținute cinci persoane, care au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea respectivă. În baza investigațiilor efectuate, procurorii PCCOCS au dat în vileag faptul că din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate patru imobile și zece automobile, inclusiv de lux. 

Anticoruptie.md
11/09/2019

Comentarii