„Extorcare sistematică de mită”. Un alt reținut în dosarul angajaților Direcţiei Siguranţa Alimentelor Chişinău

Ilie Gulca
26/05/2021

Un alt veterinar din cadrul Direcţiei Municipale Siguranţa Alimentelor Chişinău a fost reţinut, miercuri dimineaţă, de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie. El este cercetat penal în dosarul eliberării frauduloase a certificatelor sanitar-veterinare.

Bărbatul are statut de bănuit pentru acte de corupţie şi a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore, transmite serviciul de presă al CNA.

Ofițerii CNA au reținut marți două persoane pentru acte de corupţie, precizează sursa citată, manifestate prin extorcarea sistematică de mită, pentru diferite servicii, acordate unor agenți economici care îşi desfăşurau activitatea în raza municipiului Chişinău. Este vorba de şeful adjunct al Direcţiei şi un medic-veterinar oficial al aceleiaşi subdiviziuni din cadrul ANSA.

La această etapă, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care figurează 25 de persoane cu statut de bănuit şi alte trei persoane puse sub învinuire (arestate la domiciliu).

Ilie Gulca
26/05/2021Become a Patron!

Comentarii