Fără respiro pentru Dodon în dosarul „kuliokului”. Fostul preşedinte nu a putut scăpa nici de procurorul Iarmaliuc

Julieta Saviţchi
24/10/2022
ZdG

Curtea Supremă de Justţie a refuzat luni să suspende examinarea dosarului de învinuire a ex-preşedintelui Igor Dodon până când Curtea Constituţională se va expune asupra legalităţii anumitor norme de drept invocate de avocaţii inculpatului. Instanţa a respins şi cererea apărării privind recuzarea procurorului Petru Iarmaliuc.

Instanţa a admis doar cererea avocaților lui Igor Dodon privind ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate a unor norme procesual penale.

Acuzarea de stat însă va fi prezentată în continuare de Petru Iarmaliuc. Magistraţii au respins atgumentele apărării că acuzatorul lucrează mai puţin de 4 ani în sistem şi este tânăr şi fără experienţă, iar prezentarea acuzării într-un astfel de dosar ar trebui să fie făcută de un procuror din Procuratura Generală.

Igor Dodon este învinuit pe două capete de acuzare pentru corupţie pasivă, epizodul din înregistrarea video în care primeşte de la oligarhul Plahotniuc punga cu bani (kuliokul) pentru ca să facă alianţă cu PDM, precum şi acuzaţia de finanţare ilicită a Partidului Socialiştilor.

În gestiunea procurorilor a mai rămas partea dosarului ce ţine de acuzaţiile de îmbogăţire ilicită şi trădare de patrie.

Reţinut la 24 mai, Igor Dodon se află în arest la domiciliu.

 

Julieta Saviţchi
24/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii