Fosta ministră a Sănătății, Svetlana Cebotari, și un vicedirector al Agenției Achiziții Publice, reținuți de procurorii Anticorupție

Ilie Gulca
07/06/2021
Svetlana Cebotari

Procuratura Anticorupție în comun cu Serviciul protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne i-au reținut, luni, pe șefa Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, fostă ministră a Sănătății, pe juristul Centrului și pe un vicedirector al Agenției Achiziții Publice.

„Acțiunile au loc în contextul unei bănuieli rezonabile cu privire la trucarea licitațiilor în domeniul efectuării transfuziei sângelui. Concomitent, Procuratura Anticorupție a inițiat o urmărire penală suplimentară în privința unui agent economic pentru tentativă de escrocherie”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii.

Mai exact, detaliază sursa citată, agentul economic cu pricina, în comun cu administrația Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, ar fi organizat instalarea unui aparat de plasmafereză în incinta Spitalului municipal din Bălți, care urma să fie finanțat din fonduri externe. În realitate, fără să fie importat, respectivul utilaj medical a fost preluat de la Centrul Național de Transfuzie.

Svetlana Cebotari a fost ministră a Sănătății în ianuarie–septembrie 2018, în timpul guvernului condus de Pavel Filip. Ulterior, Cebotari a preluat funcția de director al Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Ilie Gulca
07/06/2021Become a Patron!

Comentarii