Fostul deputat și sportiv, Constantin Țuțu, acuzat de trei fapte. Ce învinuiri îi aduc procurorii

Mădălin Necșuțu
20/10/2021
Newsmaker

Procurorii anticorupție i-a adus la cunoștință, miercuri, fostului deputat Constantin Țuțu, trei capete de acuzare pentru fals în declarații și îmbogățire ilicită.

Potrivit procurorilor, Țuțu ar fi realizat, între 2014-2019, venituri din mai multe surse în valoare de circa 6,5 milioane de lei și tot în aceiași perioadă de timp a efectuat cheltuieli în sumă totală de puțin peste 10 milioane de lei. De aici, procurorii au dedus o diferență de 3,5 milioane de lei care nu poate fi justificată, conform declarațiilor de avere ale fostului deputat și sportiv.

„În vederea denaturării informațiilor reale cu privire la veniturile realizate și cheltuielile suportate a inclus în declarația de avere și interese personale pentru anul 2017 și respectiv 2018, date false și incomplete, indicând venitul obținut din vânzarea unui mijloc de transport în sumă de 80.000 Euro, când de fapt potrivit contractului de vânzare-cumpărare, autoturismul vizat a fost vândut la prețul de 75.000 Euro. Verificând declarația de avere a lui Țuțu, am depistat că în acea perioadă, ex-deputatul i-ar fi vândut, la un preț de 80.000 de euro, un automobil de model Mercedes-Benz S350 ex-președintelui Anenii Noi, Serghei Rapcea”, susțin anchetatorii.

Conform anchetatorilor, Țutu a indicat în declarația de avere că a împrumutat de la o terță persoană mijloace financiare în sumă de două milioane de lei, deși în acest sens nu a fost întocmit nici un act juridic confirmativ, iar de facto în cadrul urmăririi penale s-a constatat că mijloacele financiare indicate nu au fost transmise către fostul deputat.

Lui Țuțu i se mai impută și o serie de alte sume mai mici pe care nu le-a trecut în declarație. Procurori am aplicat un sechestru pe un imobil al său în vedere recuperării unor eventual prejudicii.

Mădălin Necșuțu
20/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii