Fraude depistate de Curtea de Conturi în cadrul unui audit. Instituția a sesizat organele de drept

Anticoruptie.md
09/12/2016
Curtea de Conturi

Curtea de Conturi Republicii Moldova a sesizat organele de drept după ce, în cadrul unui audit privind sistemele de supraveghere a traficului rutier și, respectiv, utilizarea banilor acumulați la Ministerul Afacerilor Interne, 13 unități administrativ-teritoriale și alte entități, au apărut mai multe suspiciuni de comitere a unor fraude. 

„În urma desfășurării acțiunilor de audit, Curtea de Conturi a constatat acțiuni ce conțin elemente constitutive ale infracțiunii la prestarea unor servicii. În cadrul ședinței Consiliului interdepartamental de colaborare între Curtea de Conturi și organele de drept, desfășurată la data de 9 decembrie curent, a fost luată decizia de a transmite probele acumulate organelor de drept pentru operarea acțiunilor de rigoare”, potrivit unui comunicat de presă al Curții de Conturi. 

Violeta Balan, șefa Serviciului de presă al instituției, a precizat că auditul continuă. 

Anticoruptie.md
09/12/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii