Gheorghe Cavcaliuc, bănuit în dosarul stropirii cu verde de briliant a vicepreședintelui raionului Sângerei

Ilie Gulca
22/04/2021
Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc

Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Membri ai PACE, filiala Sângerei, l-au oprit în stradă pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, și l-au stropit pe față cu verde de briliant. Activiștii l-au acuzat pe funcționar că s-ar fi „vaccinat anti-Covid fără rând”.

În cadrul audierii, președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a făcut declarații și nu și-a recunoscut vina.

„În prezent, alți patru membri, inclusiv președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sângerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau pe arestarea acestuia”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi Republica Moldova. Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Anterior, Gheorghe Cavcaliuc a spus că fapta colegilor săi de formațiune este o „decizie asumată”. 

Ilie Gulca
22/04/2021

Comentarii