Igor Dodon, curat ca lacrima? Cum îşi argumentează fostul preşedinte nevinovăţia în dosarul „kuliokului”

Julieta Saviţchi
06/10/2022
CIJM

Ex-preşedintele Igor Dodon susţine că este nevinovat şi că dosarul în care este învinuit de luare de mită, numit generic „kuliok”, de la punga neagră în care oligarhul Vladimir Plahotniuc i-ar fi transmis cel puţin 600.000 USD, este „cusut cu aţă galbenă”. La scurt timp după ce Procuratura Anticorupţie a anunţat că că a transmis în judecată dosarul, fostul şef al statului a prezentat într-o postare pe Facebook propriile argumente privind presupusa sa nevinovăţie.

„E un dosar politic 100%, cusut cu ață galbenă, în care figurează pseudo-martori: 2 deputați PAS, 4 ex-deputați de la DA, 4 ex-deputați de la PD. Niște înregistrări trucate și ilegale, efectuate cu 3 ani în urmă de către Plahotniuc&co, care, în câteva zile de la depunerea mărturiilor, a fugit din țară, iar statul a fost scos de sub capturarea clanurilor oligarhice”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Fostul preşedinte a mai spus că după ce a făcut cunoştinţă cu dosarul a depistat multiple încălcări și greșeli pe care le-ar fi comis procurorii, fiind grăbiţi să transmită dosarul în instanță pentru a face față „sarcinilor puse de conducerea țării”.

„Am observat modul cum Ministrul Justiției și Președinta Comisiei Juridice au luat atitudine față de informația despre expedierea dosarului în judecată și au început presiunea publică pe justiție. Au uitat doar să adauge în postările lor că pe judecători îi așteaptă pre-vettingul”, a declarat Dodon.

Procuratura Anticorupţie a anunţst joi că a transmis în judecată dosarul penal, în care fostul şef al statului este învinuit de corupere pasivă şi finanţare ilegală a Partidului Socialiştilor. Dosarul a fost pornit în baza unei sesizări depuse la Procuratura Generală, după ce a făcut publice imagini video în care Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă neagră în care ar fi fost bani.

Julieta Saviţchi
06/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii