În 2019, băncile ar fi eliberat din conturile unor politicieni sume de ordinul sutelor de milioane. Comisia de anchetă privind Laundromatul cere informații de la SPCSB și BNM

Anticoruptie.md
15/01/2021

Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor din dosarul Laundromat a solicitat Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, cât și Băncii Naționale informații despre eliberarea în numerar a unor sume impunătoare din conturile unor politicieni.

„În cadrul activității de lucru a Comisiei, am obținut informații, conform cărora, în perioada anului 2019, băncile din Republica Moldova au eliberat din conturile unor politicieni precum Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, cât și altor persoane din anturajul lor, în numerar, sume de ordinul sutelor de milioane de lei/dolari/euro. Comisia a solicitat Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, cât și Băncii Naționale informații la acest subiect”, se arată într-o sesizare semnată de președinta Comisiei, Inga Grigoriu.

Comisia parlamentară va prezenta raportul final în luna aprilie. Raportul va arăta vulnerabilitățile legislației în ce privește spălarea banilor. Totodată, vor fi înaintate propuneri legislative.   

Anticoruptie.md
15/01/2021

Comentarii