La Comrat, au fost reținute șase persoane după perchezițiile la sediul local al „echipei lui Ilan Șor”

Ilie Gulca
09/07/2024

Șase persoane au fost reținute marți de angajații Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurori în urma unor descinderi la Comrat la sediul local „al echipei lui Ilan Șor”, precum și la domiciliile unor activiști.

Aceste acțiuni sunt întreprinse oamenii legii în cadrul unei cauze penale pornite pe spălare de bani, finanțare ilegală a unui partid politic și falsificarea rapoartelor financiare.

„Au fost investigate faptele ilegale ale bănuiților manifestate prin mobilizarea persoanelor pentru participarea la proteste organizate, achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii și a transportatorilor de pasageri, precum și achitarea unor suplimente bănești prin intermediul cardurilor bancare MIR emise de entități bancare din Federația Rusă”, se menționează într-un comunicat al CNA.

În urma celor 17 percheziții efectuate la cei șase figuranți pe dosar și la sediul local al formațiuni politice controlate de fugarul Ilan Șor, au fost ridicate sume de bani, în lei și valută, purtători de informații și zeci de carduri bancare.

Ilie Gulca
09/07/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii