Marina Tauber, în arest la domiciliu pentru 20 de zile

Tatiana Gherța
02/05/2023
captura video

Deputata partidului politic Șor, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv la domiciliu pentru 20 de zile. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Ciocana după aproape 7 ore de examinare. Procurorii au prezentat argumentele privind schimbarea măsurii preventive liberarea provizorie sub control judiciar, iar ulterior magistrații au prezentat hotărârea. 

Apărătorii Marinei Tauber, cercetată pentru complicitate la finanțarea ilegală a formațiunii, au declarat că ar fi vorba despre un abuz și au cerut eliberarea sa.

Marina Tauber, care a fost escortată de ofițerii CNA la sediul judecătoriei, a fost întâmpinată de susținătorii săi, care au scandat „Libertate!”, „Marina, suntem alături de tine!”și „Marina cea bună”.

La rândul său, Tauber a declarat jurnaliștilor că ar fi fost reținută la comanda șefei de la Anticorupție, Veronica Dragalin, și președinta Maia Sandu, fapt infirmat de președinție.

Tauber susține că acțiunile procurorilor au o singură motivare, acesta fiind „răspunsul guvernării la rezultatul obținut de Partidul „ȘOR” în Găgăuzia”, acolo unde, duminică, candidatul formațiunii a ieșit în turul al doilea al alegerilor pentru funcția de bașcan al autonomiei.  

Tatiana Gherța
02/05/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii