Ministrul Litvinenco despre soarta de mai departe a lui Vladimir Andronachi: „Unul câte unul, toți fugarii vor fi pedepsiți!”

Anticoruptie.md
03/11/2022

Fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi, va ajunge în detenție preventivă, explică ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, și asta deoarece în privința sa este deja aplicată  măsura preventivă de arest pentru 30 de zile. Totodată, Andronachi va fi deferit justiției pe alte capete de acuzare.

„O zi care începe cât se poate de bine – Poliția Republicii Moldova anunță că fostul parlamentar Vladimir Andronachi a fost reținut de autoritățile moldovenești la intrarea în Republica Moldova din partea Ucrainei”, astfel a reacționat ministrul la anunțul procurorilor că ex-deputatul PDM a fost reținut.

Ministrul a mai spus că, deoarece în privința lui Vladimir Andronachi sunt inițiate mai multe cauze penale, acesta urmează a fi deferit justiției.

„Unul câte unul, toți fugarii față de care există bănuieli că au săvârșit acte ilegale, urmează a fi pedepsiți așa cum prevede legea”, a mai scris Litvinenco pe pagina sa de socializare.

Fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi, este învinuit în mai multe dosare de spălare de bani şi escrocherie, dar și de complicitate cu Vladimir Plahotniuc. Acesta a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 2 noiembrie, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei „Criva-Mamaliga”. 

Vladimir Andronachi a declarat anterior că a fost pus sub învinuire la comandă politică.

 

Anticoruptie.md
03/11/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii