Noi descinderi la sediul central al Partidului Şor

Julieta Saviţchi
02/11/2022
Captură

Procurorii Anticorupţie şi mascaţii de la CNA au descins, miercuri după amiază, cu noi percheziţii la sediul central al Partidului Şor.

Surse din Procuratură au comunicat pentru portalul Anticorupţie că este vorba de continuitatea acţiunilor de urmărire penală în dosarul intentat pentru finanţarea ilegală a formaţiunii politice şi coruperea alegătorilor.

Procuratura Anticorupţie a comunicat marţi că în pungile negre ridicate în urma perchezițiilor efectuate pe 20 octombrie curent, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Șor”, se aflau 4. 219. 550 de lei și 4 000 dolari. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție la câteva zile după ce Ilan Şor a depus o plângere că în timpul percheziţiilor i-au dispărut 2.000.000 de lei.

Amintim că la 20 octombrie, șefa de la Procuratura Anticorupție, Veronica Dragalin, a oferit detalii cu privire la operaţiune, precizând că în urma celor 55 de percheziții efectuate au fost ridicate peste 20 de pungi cu bani, care erau destinați participanților la proteste. În total, este vorba de 3,5 milioane de lei, suma necesară pentru o săptămână.

Portalul Anticorupţie.md a scris anterior, cu referinţă la declaraţiile unor protestatari, că participanţii la proteste sunt remuneraţi cu sume cuprinse între 200 şi 400 de mii de lei.

Julieta Saviţchi
02/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii