Noi reţineri în dosarul viceministrului Economiei. Şoferul şi consilierul demnitarului, pe mâna procurorilor

Anticoruptie.md
01/04/2017
Reținerea viceministrului Economiei, Valeriu Triboi. Captură video: Realitatea.md

Alte patru persoane au fost reţinute sâmbătă, 1 aprilie, de procurori şi ofiţerii Centrului Naţional Anicorupţie în acelaşi dosar în care, cu o zi înainte, a fost reţinut viceministrul Economiei Valeriu Triboi, anunţă CNA. 

Este vorba despre unul dintre şoferii viceministrului Economiei, tot el şi angajatul agentului economic, care ar fi fost gestionat din umbră de deminitar, dar şi directorul companiei care a dat în locaţiune întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice (FEE) Nord imobilul cumpărat de la Moldtelecom.

În această dimineaţă, au fost reţinuţi consilierul viceministrului Economiei şi directorul FEE Nord. Aceştia se vor afla în custodia CNA pentru 72 de ore. Potrivit CNA, în prezent, cele patru persoane sunt audiate de procurori pentru complicitate la comiterea abuzului de putere, fapt care a prejudiciat statul în proporţii deosebit de mari.

Reţinerile de astăzi au avut loc în urma unor noi percheziţii în unele birouri din clădirea Guvernului şi Ministerului Economiei, la domiciliile celor patru persoane, dar şi în automobilele lor.

Viceministrul Economiei Valeriu Triboi este bănuit de procurori că abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor persoane terțe, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, al cărui fondator este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape un milion de lei. Ulterior, potrivit CNA, imobilul a fost transmis în locaţiune, pe o perioadă de zece ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord, iar ultima a fost constrânsă să repare imobilul, cheltuind pentru aceasta patru milioane de lei. Triboi a fost reținut în această seară pe un termen de 72 de ore, fiind acuzat de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari.

Vineri, 31 martie, procurorii şi ofiţerii CNA au descins în biroul de serviciu şi la domiciliul funcţionarului, unde au efectuat percheziţii. De asemenea, au fost percheziţionate şi automobilele bănuitului. În urma acţiunilor de urmărire penală, anchetatorii au ridicat mai multe probe care vor fi anexate la dosar.

Viceministrul riscă amendă în mărime de la 1.350 la 2.350 unităţi convenţionale sau închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani. Procurorii susţin că ei continuă acţiunile de urmărire penală în acest caz pentru stabilirea întregului cerc de suspecţi.

Anticoruptie.md
01/04/2017Follow us on Telegram

Comentarii