Omorul de la Atrium: Principalii suspecți, doi luptători K-1, au fost achitați

Julieta Savițchi
26/06/2020
Foto: Anticoruptie.md

La mai bine de doi ani de la omorul în bătaie a unui tânăr de 28 de ani la discoteca Edgo de lângă Centrul comercial Atrium, cei doi luptători K-1, învinuiți de comiterea crimei, Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, au fost achitați. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către Judecătoria Chișinău. Aurel Ignat a fost găsit vinovat de huliganism și instanța i-a aplicat o amendă de 10 mii de lei.

Decizia de achitare a fost luată după ce mai mulți martori au declarat în instanță, sub jurământ, că Aurel Ignat nu este cel care l-a omorât pe Sergiu Bejenari. Aceștia au declarat că sportivul a fost mai întâi lovit în cap cu o bâtă de către victimă. În replică, Ignat  ar fi încercat să se apere și l-a lovit o dată pe atacator, după care a fugit după Ivan Bejenari, fratele victimei. În acest timp, au venit în ajutor sportivii Mihai Pârgaru și Eugen Deliu. Martori susțin că după lovitura aplicată de Ignat, Bejenari s-a ridicat și a continuat să participe la încăierare.

Bătaia de la Discoteca Edgo a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018. În urma altercației, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șaze zile din cauza loviturilor.

Potrivit polițiștilor care au venit atunci la Spitalul de Urgență la solicitarea medicilor, toți participanții la încăierare erau în stare avansată de ebrietate. Ivan Bejenari și fetele care îl însoțeau au declarat că Sergiu ar fi căzut de pe scări. Ulterior, acest caz a avut o mediatizare largă după ce concubina bărbatului decedat, dar și fetele care îl însoțeau la discotecă, l-au învinuit public pe Ignat de comiterea crimei.

Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor afaceriști din Chișinău, a dispărut, fiind dat în urmărire generală. Pârgaru și Ignat au stat șase și respectiv șapte luni în arest preventiv, apoi au fost transferați în arest la domiciliu.

Procuratura a mai intentat un dosar penal în care Aurel Ignat are statut de parte vătămată, iar Ivan Bejenari, polițistul Sergiu Bradu și un prieten care le-a adus bâta din mașină au statut de învinuit.

Julieta Savițchi
26/06/2020

Comentarii