Pe urmele unei investigaţii CIJM. Încă un procuror cercetat pentru îmbogăţire ilicită

Julieta Saviţchi
09/11/2021

Procurorii Anticorupţie au descins marţi dimineaţă cu percheziţii la domiciliul şefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chişinău, Igor Popa. Percheziţiile au loc în apartamentul de lux de pe strada Bernardazi din Chişinău, înregistrat pe numele ex-avocatei Ala Popa, cu care acuzatorul se află oficial în divorţ.

Surse din Procuratura Anticorupţie au comunicat pentru portalul anticorupţie.md că pe numele lui Igor Popa a fost intentat un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită după ce s-au autosesizat la anchetele Centrului de Investigaţii Jurnalistice din Moldova.

În iulie 2020, pe portalul Anticorupţie.md a fost publicată ancheta „VIDEO // Divorțul fictiv și averea tăinuită a procurorului Igor Popa”, despre cum a recurs un Igor Popa la un divorț fictiv pentru a nu declara proprietățile pe care nu le-ar fi putut acoperi cu salariul său de procuror.

Detalii despre cum fosta soție a procurorului Popa a hărțuit echipa de jurnaliști din momentul în care a a flat că i-au documentat la Cadastru proprietățile citiți în articolul „STUDIU DE CAZ Cum a încercat soția unui procuror să reducă la tăcere jurnaliștii” . După publicarea articolului, Ala Popa a trimis o cerere prealabilă de acționare în judecată pe adresa Centrului de Investigații Jurnalistice.    

Julieta Saviţchi
09/11/2021Become a Patron!

Comentarii