Polițist din Edineț, reținut pentru trafic de influență ​

Ilie Gulca
21/09/2021

Direcţia generală teritorială Nord a Centrului Național Anticorupție a reținut marți un polițist din Edineț pentru trafic de influență. Acesta ar fi extorcat și primit 900 de euro și 6.180 de lei de la o persoană pentru eliberarea unui permis de conducere.  

Polițistul a promis că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere de la etapa de școlarizare și până la eliberarea propriu-zisă a carnetului auto de categoria C și E.

„Inițial, omul legii ar fi susținut că poate determina persoane publice din Secția Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Edineț să elibereze un permis de conducere, fapt pentru care ar fi primit 700 de euro”, susține Centrul Național Anticoruoție, citând materialele cauzei penale.

Ulterior, detaliază sursa citată, polițistul ar fi pretins încă 6.180 de lei pentru a aranja înscrierea candidatului la o școală auto de stat, astfel încât acesta să nu frecventeze orele.

Alte 200 de euro ar fi fost primite pentru a organiza urgentarea eliberării actelor confirmative de școlarizare și susținerea cu succes a examenului intern la școala auto respectivă.

Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea ce i se incriminează, pentru trafic de influență, polițistul riscă o amendă în valoare de la 2.000 la 3.000 de unităţi convenţionale sau închisoare de până la șase ani.

Ilie Gulca
21/09/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii