Președintele raionului Florești a deținut simultan două funcții. ANI a emis act de constatare

Marcela Meglei
30/03/2021

Președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, a încălcat regimul juridic al incompatibilităților. Autoritatea Națională de Integritate a constatat că, în perioada noiembrie 2019 – mai 2020, Paniș a deținut simultan două funcții, mandatul de președinte al raionului și calitatea de administrator al firmei Endo-Grup SRL.

În cadrul controlului, inspectorul de integritate a identificat că oficialul, în timp ce deținea funcție de demnitate publică, la 20 ianuarie 2020, în calitate de administrator al firmei a încheiat un contract de vânzare – cumpărare, în valoare de 1 milion de lei. „Prin această acțiune, s-a demonstrat că, subiectul și-a exercitat și atribuțiile de administrator, deși avea termen de 30 de zile să își soluționeze starea de incompatibilitate”, se arată într-un comunicat al ANI.

Inspectorii de integritate au decis sesizarea instituțiilor responsabile pentru inițierea procedurii de eliberare din funcție. Acest lucru va fi posibil dacă actul de constatare va rămâne definitiv în instanța de judecată.

Suplimentar, Ștefan Paniș va fi inclus în Registrul Interdicțiilor al ANI și decăzut din dreptul de a deține o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani.

Marcela Meglei
30/03/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii