Primarul de Trușeni, Stela Munteanu, cercetată penal pentru tentativă de preluare de proprietăți de la o femeie de 73 de ani

Irina Odobescu
14/09/2021

Primarul de Trușeni, Stela Munteanu, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale şi un agent economic sunt cercetați în dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Ei riscă până la zece ani de pușcărie pentru că eliberau acte permisive pentru legalizarea imobilelor și pentru că au încercat să deposedeze de locuință o septuagenară. 

Bănuiții au fost reţinuţi şi escortaţi, marți, la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru audieri. Ofiţerii CNA şi procurorii au identificat multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi al altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1.000 de euro. Au fost documentate şi cazuri în care suspecții au pretins  terenuri în schimbul eliberării unor acte permisive.

În cadrul investigaţiilor a ieșit la iveală şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. Datele dosarului arată cum primarul discută cu complicii săi planul de deposedare de avere a femeii singure. Complicii urmau să obțină încrederea femeii pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală. Din discuţiile purtate, după cum scrie CNA, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate urmau să fie împărţiţi între membrii grupului.

Anticoruptie.md a scris în 2019 despre Stela Munteanu, actuala primăriță de Trușeni. Anterior funționara a făcut parte din echipa Partidului Democrat. La alegerile locale din 2015, a candidat pe lista Partidului Democrat și a obţinut mandatul de consilier local.

renunţat la mandat la începutul anului 2019, când a fost numită directoare a Centrului cultural din Trușeni. În campania electorală pentru scrutinul parlamentar din februarie 2019, Stela Munteanu l-a susținut pe candidatul PDM pe circumscripția uninominală nr. 33, Constantin Țuțu, fiind surprinsă de mai multe ori în compania democratului.

În calitate de consilieră, a susținut inițiativele primarului Ion Apostol, reprezentant al PDM. Ion Apostol are statut de învinuit într-un dosar penal intentat de CNA pentru înstrăinarea terenurilor.

Irina Odobescu
14/09/2021Follow us on Telegram

Comentarii