Procurorii Anticorupție susțin că Vlad Filat intimidează martorii, după ce politicianul le-a adresat pe Facebook un mesaj foștilor colegi de partid

Anticoruptie.md
18/03/2016
Vlad Filat a fost adus la Curtea de Apel Chișinău la 23 octombrie. Foto: CIJM

După ce pe pagina de Facebook a lui Vlad Filat, aflat în arest de cinci luni, a apărut un nou mesaj, de această dată adresat foștilor săi colegi de partid, Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție, precizând că prin acest comentariu fostul premier ar intimida unii martori care urmează să fie audiați în cadrul dosarului penal în care este vizat politicianul. 

"(...) Când m-am referit la trădarea moldovenilor, am avut în vedere ce s-a întâmplat în Parlament, dar şi in teritoriu. Mă refer, în primul rând la foştii mei colegi. Colegi în care am avut încredere, pe care i-am susţinut, colegi pe care i-am tratat cu mult respect, unii mi-au fost mai mult decât colegi, i-am crezut prieteni. Accept că au renunţat la mine într-un moment atât de complicat pentru mine. Accept că nu mai vad în mine un om care îi poate susţine să-şi facă o carieră frumoasă, dar faptul că şi-au trădat colegii de partid care i-au făcut deputaţi, că şi-au trădat alegatorii - mă doare. Pentru mine e trist, pentru ţară aceasta practică e periculoasă", potrivit mesajului. Sub comentariul politicianului este precizat faptul că textul a fi fost transmis prin intermediul avocatului. 

Vlad FILAT: "Înţeleg că oamenii aşteaptă să vorbesc. Vreau să ştiţi că eu o să vorbesc, dar îmi doresc atât de mult ca...

Posted by Vlad Filat on 18 Martie 2016

 

În scurt timp, Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție potrivit căreia, oamenii legii verifică dacă politicianul este într-adevar autorul mesajului, "având în vedere că în el se conţin două paragrafe suspecte de a conţine elemente de intimidare la adresa unor martori ce urmează să fie audiaţi în perioada imediat urmatoare în dosarul inculpatului Vladimir Filat". Totodată, verificările urmează să stabilească dacă a fost încălcat regimul de arest preventiv.

Acum câteva zile, politicianul, acuzat de acte de corupție și implicare în fraudele bancare, a transmis un alt mesaj, plasat pe pagina sa de Facebook, în care susține că reținerea sa a fost o înscenare. În context, Vlad Filat se adresează și societății civile, sugerând să insiste ca ședințele de judecată să fie publice.

Anticoruptie.md
18/03/2016Follow us on Telegram

Comentarii