Promo-LEX, despre răpirea polițistului de la Florești: „E necesară implicarea autorităților pentru neadmiterea acestor situații grave”

Irina Odobescu
07/10/2020
Foto: cenzura.md

Răpirea persoanelor din propriul domiciliu în ultima perioadă este depistată tot mai des. Este constatarea Asociației Promo-LEX și a fost făcută în contextul răpirii ofițerului din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești. Asociația reiterează necesitatea implicării prompte și eficiente a autorităților constituționale pentru neadmiterea, pe viitor, a unor astfel de situații grave.

„Pe data de 7 octombrie 2020, Asociația Promo-LEX a fost sesizată despre răpirea, din propria locuință, din or. Camenca, a lui Andrei Amarfi, colaborator al poliției în organele constituționale ale Republicii Moldova. Potrivit rudelor, bărbatul a fost răpit de către persoane mascate, cel mai probabil colaboratori ai structurilor de securitate din regiunea transnistreană, și dus într-o direcție necunoscută, fără a i se comunica motivele pretinsei rețineri. Asociația Promo-LEX a sesizat, la rândul său, autoritățile competente pentru implicarea plenară si promptă în soluționarea acestui caz”, scrie într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației Promo-LEX. 

Precizăm că Procuratura raionului Florești a inițiat o cauză penală pe faptul răpirii ofițerului din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești în dimineața zilei de miercuri, din curtea propriei case de către angajaţii structurilor de forţă ale autoproclamatei republici moldovenești nistrene.

Irina Odobescu
07/10/2020

Comentarii