Rămâne după gratii. Administratorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, nu a scăpat de penitenciarul 13

Anticoruptie.md
03/03/2023
Colaj CIJM

Mihail Şaran, proprietarul companiei Bismobil Kitchen, care a lăsat fără de bani sute de clienţi din Republica Moldova și România, cărora le-a promis bucătării individualizate, rămâne în arest preventiv pentru alte 30 de zile, în Penitenciarul nr. 13.

Afaceristul a fost reţinut  la Aeroportul Internaţional Chişinău, în timp ce încerca să plece din ţară.

La sfârșitul lunii ianuarie, oamenii legii au reținut alte cinci persoane, după ce l-au plasat în arest pe fondatorul companiei, inițiind 17 cauze penale, cu un prejudiciu care depășește 10 milioane de lei..

Primele probleme la Bismobil Kitchen au apărut în România, cu două luni în urmă, la reţeaua de magazine din Cluj. Presa clujană a scris că autorităţile din România au pornit un dosar penal după ce a fost închis primul magazini, iar mai mulţi români nu au mai văzut mobilierul de bucătărie, chiar dacă au plătit pentru el. Într-o declaraţie pe Facebook, Mihail Şaran a dat vina pe războiul din Ucraina, ţara de unde ar fi procurat materia primă pentru fabricarea bucătăriilor.

La Chişinău, zeci de personae au depus plângeri la poliţie, după ce au plătit mii de lei pentru bucătării de la Bismobil Kitchen, dar nu au mai ajuns să vadă nici mobilierul, nici pe cei cu care au semnat contractele.

Anticoruptie.md
03/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii