Reacția Procuraturii Generale la apariția în presă a imaginilor video de la audierile lui Veaceslav Platon: „Au fost divulgate contrar intereselor urmăririi penale”

Julieta Savițchi
28/05/2020

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus investigarea apariției în presă a secvenței video de la audierile lui Veaceslav Platon, unde el îi strange mâna afaceristului și îi spune că este bucuros să-l vadă.

„Procurorul general a dispus efectuarea unui control de serviciu pentru stabilirea circumstanțelor scurgerii în presă a materialelor cu caracter procesual penal, divulgate contrar intereselor urmăririi penale, neconform procedurilor legale și sancționarea celor vinovați”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În document se mai precizează că maginile video publicate în presă constituie o secvență din cadrul audierilor lui Veaceslav Platon în dosarul penal preluat de la DIICOT România, în care este vizat fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. „Audierea lui Platon a fost efectuată de către un grup de procurori, în prezența apărătorilor acestuia, iar întreg procesul a fost filmat, oficial, de către un expert criminalist”, susține Procuratura Generală.

Amintim că în aprilie 2017, procurora Raluca Negulescu din România a dispus începerea urmăririi penale în privința lui Vladimir Plahotniuc, în baza unui denunț semnat de Veaceslav Platon. Dosarul se află în gestiunea Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti, sub aspectul săvârşirii de constituire a unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani.

Julieta Savițchi
28/05/2020

Comentarii