Șase cazuri de corupere activă, denunțate de către angajații Poliției de Frontieră

Crina Dumitriu
11/01/2022
Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au raportat, pe parcursul nopții de 9 spre 10 ianuarie curent, şase cazuri de încercare de mituire a polițiștilor de frontieră, pentru a nu înregistra anumite ilegalități. Drept urmare, șase conducători auto urmează a fi cercetați penal pentru corupere activă.

În timpul controlului la trecerea frontierei de stat, polițiștilor de frontieră li s-au propus bani pentru  a facilita traversarea frontierei de stat cu acte expirate, excluderea plasării în autoizolare, trecerea cu vederea asupra iregularităților în actele de posesie pentru mijlocul de transport, potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră. 

Pe numele șoferilor s-au inițiat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere activă prevăzută de art. 325 din Codul Penal al R. Moldova.Toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova și au vârste între 29 și 43 de ani.  Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale. 

Crina Dumitriu
11/01/2022Become a Patron!

Comentarii