Schemă de corupție pentru eliberarea actelor// Foști angajați ai Ambasadei Republicii Moldova la București vizați în cauză penală

Irina Odobescu
23/10/2020
Kallanish Energy

Mai mulți foști angajați ai Consulatului Republicii Moldova la București sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu într-o cauza în care sunt suspectați că ar fi perceput taxe de la cetățeni pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii.

Centrul Național Anticorupție (CNA) investighează cauza plăților pentru adeverințele eliberate de Consulat care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldovenești și românești.

Potrivit datelor anchetei, circa 30.000 de euro ar fi fost încasați ilegal de persoanele responsabile pentru eliberarea actelor. Taxa oficială pentru fiecare adeverință eliberată de Consulat este de 35 de euro. 

Informația despre pretinsa schemă a ajuns la CNA în septembrie 2020 și a fost inițiată o urmărire pentru verificarea acesteia. La data de 22 octombrie, doi ofițeri ai CNA s-au deplasat la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti pentru a desfășura audieri și pentru a ridica acte de evidență în scopul investigării informației.

Irina Odobescu
23/10/2020

Comentarii