Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut într-un nou dosar. Ce i se incriminează

Anticoruptie.md
19/01/2021

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut marți într-un dosar penal în care este bănuit de exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Morari urmează să fie pus sub învinuire.

Într-un comunicat al Procuraturii Generale se arată că Morari este bănuit de persecutarea, reținerea, arestarea, deposedarea de avere și tragerea ilegală la răspundere într-un dosar la comandă a fraților Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării VENTO, reabilitați recent în drepturi.

Printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează și actualul Șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI, care a fost deja pus oficial sub învinuire pentru exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Contactat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Viorel Morari a declarat că se aşteaptă la orice scenariu. „M-am obişnuit să fiu făcut vinovat de tot ce se întâmplă în Moldova”, a declarat Morari.

Amintim că Viorel Morari este învinuit de abuz în serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea justiției și într-un alt dosar. Lui Morari i se incriminează că, în martie 2017, ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care „a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi, ulterior, urmărirea penală, falsificând mai multe acte procesuale în cauza penală. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi al mai multor persoane din anturajul acestuia, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”.

Judecătoria Chișinău a început examinarea dosarului Morari pe 14 februarie 2020, când fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost eliberat din arest preventiv. 

Anticoruptie.md
19/01/2021Become a Patron!

Comentarii