Trei permise de conducere false, ridicate la punctele de frontieră Otaci și Costești

Crina Dumitriu
17/03/2020
Foto simbol, CIJM

Trei permise de conducere cu semne de falsificare, prezentate de cetățeni ai Ucrainei, au fost depistate și ridicate în timpul controlului trecerei frontierei de stat. Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Costești și Otaci, pe sensul de intrare în Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră. 

În punctul de trecere al frontierei Otaci s-a prezentat, la 16 martie,  o cetățeană a Ucrainei, la volanul unui Mercedes Benz A190, înmatricuat în Polonia. În timpul controlului de frontieră, s-a decis, conform analizei de risc, desfășurarea unor verificări suplimentare supra autoturismului și persoanelor. Astfel, pasagerul, care este și soțul șoferiței, a scos din torpedou permisul său de conducere, eliberat de către organele competente ale Ucrainei. La examinarea primară a documentului cu tehnica din dotare s-au stabilit prezența unor indici de falsificare. Bărbatul a declarat că nu cunoște despre falsul depistat, însă a menționat că și-a perfectat permisul prin intermediari, în schimbul a 150 de euro.

În aceiași zi, alte două cazuri de contrafacere a documentelor au fost consemnate în punctul de trecere Costești. În fluxul de călători, polițiștii de frontieră au identificat alți doi cetățeni ai Ucrainei ai căror permise de conducere prezentau semne de fasificare. La audieri, bărbații au refuzat să ofere declarații referitor la modul de obținere a documentelor și alte detalii pe caz.

Conform procedurilor legale, permisele de conducere falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză. În cazul în care va fi confirmat uzul de fals, persoanele riscă amendă în mărime până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova, a comunicat Poliâia de Frontieră.

 

Crina Dumitriu
17/03/2020

Comentarii