Un bărbat a încercat să zboare la Londra cu 400 de pachete de țigări, ascunse în bagajul de cală

Irina Odobescu
10/09/2021
Foto: Serviciul Vamal via Facebook

Un bărbat de 38 de ani a încercat să zboare la Londra cu 400 de pachete de țigări, adică 8.000 de țigarete ascunse în bagajul de cală. Produsele din tutun au fost depistate de vameși, vineri, în jurul orei 05:00.

În cadrul scanării bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Londra, funcționarii vamali au remarcat prezența unor obiecte suspecte în valiza unui moldovean. În urma controlului fizic efectuat, vameșii au descoperit că valiza era plină cu pachete de țigări de marca Kent. Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene.

Ca urmare, țigările au fost confiscate, iar bărbatul riscă o amendă de 5.000 de lei. Cercetările pe caz continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să respecte prevederile legale, pentru că orice tentativă de încălcare a legislației va fi sancționată. În scopul prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete și produse din tutun, Serviciul Vamal utilizează toate resursele de care dispune, inclusiv echipamentul special de control.

Irina Odobescu
10/09/2021Become a Patron!

Comentarii