Un nou dosar penal pe numele fostului șef al Procuraturii Anticorupție. Cum comentează Viorel Morari

Julieta Savițchi
12/02/2020

Procuratura Generală a mai intentat un dosar penal pe numele fostului șef af Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a comunicat, miercuri, în cadrul unui briefing de presă, că Morari este cercetat pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani. Pe de altă parte, Viorel Morari susține că este vorba de noi presiuni făcute asupra sa prin intermediul rudelor.

Procurorul general a precizat că temei pentru pornirea urmăririi penale au servit „mai multe materiale jurnalistice”. „În perioada 2012-2019, părinții procurorului, neavând alte surse de venit decât cele indicate oficial, aflându-se permanent în țară, au achiziționat patru imobile în Chișinău de peste 179 de mii de euro. Mama procurorului a intrat în posesia a 25 de terenuri agricole și pentru construcții, estimate la 28 de mii de euro. Fratele acestuia a primit donație 87 de terenuri cu destinație agricolă și de construcție, cu suprafața totală de 85 de hectare, o casă de 93 de metri pătrați. În același timp, Viorel Morari și soția sa, la fel procuror, nu dețin în proprietate niciun bun imobil. La fel și automobilele pe care le folosește începând din 2014. Astfel s-a creat impresia că este cel mai sărac și modest procuror din țară”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că subalternii săi vor cere prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile.

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Vasile Foltea, avocatul lui Viorel Morari, a declarat că acesta respinge acuzațiile și spune că ar fi vorba de o hărțuială continuă din partea Procuraturii Generale. „Viorel Morari susține că nu are nimic cu averea rudelor sale, însă prin intermediul lor se fac presiuni enorme asupra sa. Este vorba despre un control efectuat asupra activității unei firme care aparține rudelor lui Viorel Morari”, a precizat apărătorul.

Amintim că Viorel Morari este învinuit într-un alt dosar penal pentru abuz de serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea justiției. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost reținut la 10 ianuarie, iar Judecătoria Chișinău a eliberat la 13 ianuarie pe numele său mandat de arestare pe un termen de 20 de zile. Ulterior, mandatul de arestare a fost prelungit cu încă 20 de zile.

Julieta Savițchi
12/02/2020

Comentarii