Vicedirectorul și contabilul-șef al ÎM Regia Transport Electric, bănuiți de fraudarea mai multor achiziții publice

Anticoruptie.md
23/02/2024
colaj CIJM

Acțiunile vicedirectorului și ale contabilului-șef din cadrul Întreprinderii Municipale Regia Transport Electric (ÎM „RTEC”), documentate în cadrul unui dosar penal. Cauza vizează abuzul de serviciu comis de către aceștia prin fraudarea mai multor achiziții publice de pe urma cărora ar fi obținut bunuri sau unui anumit procent din contractele atribuite. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au desfășuat o serie de percheziții în birourile și domiciliilor persoanele vizate. 

Potrivit CNA, „persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” ar fi fraudat mai multe licitații publice, organizate de întreprindere, în schimbul unor bunuri sau unui anumit procent din contractele atribuite, fiind cauzate astfel daune considerabile ÎM „RTEC”. Astfel, s-a stabilit că persoanele publice din cadrul RTEC, prin înțelegere prealabilă cu agenții economici desemnați câștigători ai unor contracte de achiziții, ar fi comis mai multe abuzuri în procesul de executare a lucrărilor contractate”.

În această dimineață ofițerii au descins în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate.
 
La moment, în cadrul urmăririi penale, sunt investigate acțiunile vice-directorului și ale contabilului-șef al ÎM „RTEC”, iar astăzi urmează să le fie adusă la cunoștință calitatea de bănuit.

Acțiunile se desfășoară sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Anticoruptie.md
23/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii