VIDEO // Activistul Pavel Grigorciuc rămâne după gratii. Instanța a admis demersul procurorului

Julieta Savițchi
26/09/2019

Magistrații Judecătoriei Chișinău au emis joi mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele activistului Pavel Grigorciuc, învinuit că l-ar fi agresat și înjosit pe procurorul Nicu Șendrea. Grigorciuc pledează nevinovat și susține că este vorba de hărțuire și nelegiuiri din partea procurorilor.

Procurorul Lilian Bacalâm, care l-a reținut luni pe Grigorciuc pe un termen de 72 de ore, a solicitat judecătorilor de instrucție eliberarea mandatului de arestare, pe un termen de 30 de zile, pe numele activistului. Bacalâm și-a argumentat solicitarea prin faptul că Pavel Grigorciuc are statut de învinuit într-un alt dosar, intentat primăvara trecută, pentru că i-a dat o palmă deputatului democrat Sergiu Sîrbu.

Bacalâm și-a reiterat poziția că Grigorciuc a comis un huliganism grav, deoarece l-a agresat pe omul legii în loc public.

Incidentul a avut loc la 11 septembrie. Grigorciuc a postat o înregistrare video în care se vede cum activistul cere insistent ca Șendrea să-i dea telefonul. Grigorciuc a declarat atunci că procurorul Șendrea i-a luat fără voie telefonul mobil și nu voia să-l întoarcă. Într-o altă înregistrare video, făcută de un amator, se vede cum Nicu Șendrea fuge, iar Pavel Grigorciuc aleargă după el și încearcă să-l lovească cu piciorul.

Ulterior, Șendrea a declarat că a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost internat în spital.

Avocatul lui Grigorciuc, Eduard Rudenco a declarat că, clientul său a fost reținut ilegal și că acesta nu a făcut altceva decât să-și recupereze telefonul pe care i l-a sustras Șendrea.

Decizia Judecătoriei Chișinău este cu drept de atac în instanța ierarhic superioară.

Julieta Savițchi
26/09/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii