VIDEO// Judecătoria Chișinău a luat o decizie în cazul șefului din MAI prins în flagrant înainte de a întreține relații intime cu un minor într-o pădure din sectorul Râșcani

Julieta Savițchi
14/02/2019

Judecătoria Chișinău a eliberat, joi, pe numele locotent-colonelului Mihail Bejan, fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, astfel că acesta va rămâne în arest preventiv. Bejan a fost denunțat de către un minor sub acuzația că fostul oficial al MAI i-ar fi cerut să îi presteze servicii sexuale contra sumei de 50 de euro.

Decizia a fost luată spre seara zilei de joi, cu doar cu câteva minute înainte de expirarea termenului de 72 de ore de la reținere, prevăzut de Constituție, după o deliberare care a durat aproape șase ore. Ședința de judecată a fost programată pentru orele 09:00 dimineața, dar a început cu o întârziere de o oră și a durat aproape o oră și jumătate.

Suspectul nu a făcut declarații pentru presă, iar avocații săi spun că el pledează nevinovat. Unul din apărători a precizat că nu este adervărat că clientul și presupusa victimă au fost reținuți în flagrant.

Mihail Bejan a fost reținut de poliție în seara zilei de 1 februarie curent, într-o pădure din sectorul Râșcani al Capitalei, împreună cu un tânăr în vârstă de 17 ani, căruia i-ar fi cerut să îi facă sex oral. Acest caz a fost făcut public la 8 februarie de către postul de televiziune Jurnal TV, sesizat de către părinții minorului. Aceștia erau îngrijorați că dosarul ar putea fi mușamalizat.

Mama tânărului a declarat că Bejan l-a acostat pe minor în seara zilei de 29 ianuarie curent în stradă și i-ar fi propus să lipească niște afișe contra unei sume de bani. Funcționarul care s-a prezentat cu numele Adrian i-a cerut minorului numărul de telefon și i-a mai fixat o întâlnire. Bejan i-a spus că are un prieten homosexual care achită 50 de euro pentu sex oral și că vrea să îi facă cunoștință cu el.

După ce minorul și părinții săi au depus plângere la poliție, a fost organizat un flagrant. Mihai Bejan a condus victima în pădure, iar acolo i-a declarat că el este de fapt cel care are nevoie de servicii sexuale. Funcționarul MAI a fost încătușat de oamenii legii, dar ulterior l-au eliberat pentru o scurtă perioadă.

Potrivit Jurnal TV, Mihail Bejan a ocupat anterior funcția de șef adjunct al detașamentului cu destinație specială ALFA din cadrul SIS. După ce cazul a fost făcut public, Mihail Bejan a fost reținut și concediat.

 

Julieta Savițchi
14/02/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii