VIDEO // Mama ex-preşedintelui Igor Dodon, huiduită la Procuratura Anticorupţie. Motivul pentru care a fost citată

Julieta Saviţchi
10/08/2022
CIJM

Galina Dodon, mama fostului preşedinte Igor Dodon, a fost citată miercuri la Procuratura Anticorupţie pentru a i se aduce la cunoştinţă raportul de expertiză privind muniţiile pentru arme de vânătoare depistate în timpul percheziţiei.

Din momentul în care a coborât din maşină şi până la intrarea în sala de audienţă, Galina Dodon a fost huiduită de un grup de femei care au învinuit-o de presupusele infracţiuni de corupţie şi delapidări comise de fiul ei. În apărare i-au venit alte două femei, care au spus că ea nu poartă nicio vină pentru faptele copiilor.

Precizăm că redacţia portalului Anticorupţie.md a decis să întrerupă sunetul la înregistrarea video pentru a nu distribui insultele aduse mamei lui Igor Dodon de către cetățenii adunați la intrarea în Centrul Național Anticorupție. 

La un moment dat, Galina Dodon nu şi-a putut stăpâni lacrimile.

Mama fostului preşedinte a refuzat să ofere declaraţii. La fel şi avocatul femeii, care a motivat că nu are astfel de împuterniciri.

Surse din cadrul Procuraturii au comunicat pentru portalul Anticorupţie.md că, pe lângă cele circa un milion de lei în diferite valute, depistat în casa părintească a fostului şef al statului, au fost găsite şi muniţii pentru vânătoare, care nu erau păstrate corespunzător.

Galina Dodon este învinuită de oamenii legii de complicitate cu fiul său învinuit de îmbogăţire ilicită.

Julieta Saviţchi
10/08/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii