VIDEO// Procurorii, despre arestul lui Dodon la domiciliu: „Restricţiile rămân neschimbate”

Julieta Saviţchi
21/06/2022
CIJM

Judecătoria Chişinău a menţinut marţi, pe lângă arestul la domiciliu, şi restricţiile impuse lui Igor Dodon de măsura preventivă. Informaţia a fost confirmată de procurora anticorupţie, Eugenia Zubco, la scurt timp după anunţarea verdictului.

Astfel, fostul şef al statului va fi obligat să nu părăsească domiciliul fără permisiunea procurorilor, va purta în continuare brăţara electronică pentru a fi monitorizat de la distanţă şi nu are voie să comunice cu persoanele care au tangenţă cu dosarul în care este învinuit.

Totuşi, organul de urmărire penală nu va putea să împiedice comunicarea fostului preşedinte cu unul dintre învinuiţi. Este vorba de Galina Dodon, soţia ex-preşedintelui, pusă săptămâna trecută sub învinuire pentru complicitate.

Igor Dodon a declarat că arestul la domiciliu a fost menţinut pentru că asupra judecătorilor se fac presiuni şi că va ataca decizia în instanţa ierarhic superioară. Procurorul Petru Iarmaliuc a spus că nu comentează acuzaţiile învinuitului şi răspunde de acţiunile întreprinse şi de probe.

Ion Vâzdoagă, avocatul lui Igor Dodon, a refuzat să facă declaraţii.

Julieta Saviţchi
21/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii