VIDEO// Respiro pentru Dorin Damir. De ce a fost amânată cu 2 luni şedinţa de judecată

Anticoruptie.md
19/01/2023
CIJM

Examinarea dosarului penal intentat pe numele preşedintelui Federaţiei de lupte FEA, Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost amânată cu două luni, în şedinţa de joi, după ce instanţa a dispus prelungirea interdicţiei aplicată anterior în privinţa inculpaţilor de a părăsi ţara.

Termenul de două luni a fost acordat judecătorului Sergiu Stratan care l-a înlocuit în completul de judecată pe Ion Morozan, plecat la pensie în legătură cu atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani.

Solicitată de reporterii portalului Anticoruptie.md, Angela Catană, preşedinta completului de judecată în dosarul Damir, a declarat că examinarea dosarului va continua şi nu va fi reluată de la zero.

Totodată, Dorin Damir, care pledează nevinovat, a declarat că nu este în interesul său ca dosarul să fie reluat de la început şi aşteaptă cât mai repede un deznodământ. O poziţie similară o are şi presupusul său complice, Valeriu Cojocaru.

Amintim că, Dorin Damir a fost reţinut pe 5 iulie 2021 de către Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS) în acelaşi timp cu șeful Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

Procurorii susţin că Valeriu Cojocaru l-ar fi angajat fictiv pe Damir în calitate de agent sub acoperire, fiindu-i oferită o altă identitate. Dorin Damir s-ar fi folosit de cea de-a doua identitate la trecerea frontierei.

Procurorii au intentat în acest caz un dosar penal pe cinci capete de acuzare: abuz în serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

La începutul luni august, procurorii l-au reţinut şi pe vicepreşedintele Partidului Democrat, Alexandru Pânzari, învinuit în acelaşi dosar.

Examinarea dosarului Damir în instanţa de judecată a început în septembrie 2021.

Anticoruptie.md
19/01/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii