VIDEO // Un activist civic a fost amendat după ce a filmat cum a fost lovit de fosta soție a procurorului Igor Popa

Julieta Savițchi
07/03/2019

Activistul civic Alexei Dimitrov a fost amendat de poliție cu 1000 de lei după ce a filmat cum este atacat de avocata Ala Popa, fosta soție a adjunctului  procurorului general, Igor Popa, în incinta oficiului central al Judecătoriei Chișinău. Dimitrov a fost găsit vinonat de oamenii legii de huliganism nu prea grav.Poliția a dat curs plângerii depuse de către Ala Popa pe numele lui Dimitrov precum că aceasta este cea care a fost agresată psihologic și moral la 11 decembrie 2018. Potrivit procesului-verbal întocmit de poliție, Alexei Dimitrov „a tulburat liniștea publică, încălcând normele morale manifestate prin purtare brutală, încălcând în mod grosolan drepturile și libertățile altor cetățeni”.

Totodată, oamenii legii au respins plângerea depusă de către activist pe numele avocatei Popa. Aceștia au argumentat că acțiunile avocatei „au fost legale, fiind o urmare a acțiunilor provocatoare și jignitoare” și că „nu au adus atingere drepturilor și libertăților cetățenești” ale lui Dimitrov.

Alexei Dimitrov s-a arătat indignat de deciza polițiștilor și spune că nu a fost citat pentru declarații, a primit procesul-verbal prin poștă. „Am fost sunat de cineva de la Comisia de Etică și Disciplină de la Uniunea Avocaților, care m-a anunțat că sunt vinovat și că am fost amendat cu 1000 de lei. Ulterior, am găsit procesul-verbal în cutia poștală. Este strigător la cer. Am fost lovit peste față și încă amendat. Unde este dreptatea? Nu îmi rămâne decât să plec și să uit pentru totdeauna de această țară”, ne-a declarat activistul.

Amintim că incidentul a avut loc la începutul lunii decembrie 2018, în urma unei ședințe de judecată care a examinat plângerea lui Dimitrov împotriva deciziei poliției de a nu-i trage la răspundere pe patronii Restaurantului „Capitoles Park” din Parcul „Valea Trandafirilor”, mun. Chișinău, pentru gălăgia din nopțile de weekend. În înregistrarea video făcută de Alexei Dimitrov se observă cum se îndreaptă Ala Popa către acesta, vorbind la telefon, și îl lovește cu o mapă. Imaginile de mai de parte nu sunt clare. Se aude vocea lui Dimitrov, care încearcă să o oprească pe avocată, iar aceasta îi reproșează că a lovit-o.   

Ala Popa l-a acuzat pe Dimitrov de agresivitate și imixtiune în viața privată. „Eram antrenată într-o discuție privată, iar Dimitrov mă filma pe la spate, îmi filma actele personale. M-a numit urât, mi-a reproșat că apăr interesele Nadejdei Herța. Eu i-am spus să meargă să se spele, căci mirosea urât de la el. Am vrut doar să îi feresc telefonul, căci mi-l băga în ochi. Iar el m-a apucat de mână, m-a lovit peste față, mi-a împrăștiat actele, era foarte agresiv. Este inadmisibil ca un bărbat să lovească o femeie care este și avocată. Am depus plângere și am dat explicații la poliție”, ne-a declarat apărătoarea.

Ala Popa a fost căsătorită cu Igor Popa, viceprocuror general, de care a divorțat oficial în 2016. Ion Diacov, fostul procuror al municipiului Chișinău, a declarat că i-a surprins pe cei doi în vara anului 2018 în timp ce zburau în vacanță în Antalia.          

Julieta Savițchi
07/03/2019Become a Patron!

Comentarii