VIDEO/DOC// Cum a fost pedepsit cumnatul lui Igor Dodon pentru că a atăcat cameramanul portalului anticoruptie.md

Anticorupţie.md
15/03/2023
CIJM

Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon, cercetat penal pentru presupusă complicitate cu fostul şef al statului în dosarul de îmbogăţire ilicită, a fost amendat cu 900 de lei pentru că l-a agresat pe cameramanul portalului Anticorupţie.md.

Fratele Galinei Dodon a fost găsit vinovat de deteriorarea intenţionată a bunului, telefonul mobil.

Decizia de sancţionare a fost luată la mai bine7 luni de la incident, după ce Merineanu nu a dat curs mai multor citaţii, deşi fusese eliberat din arest.

Incidentul s-a produs pe holul sediului Ciocana al Judecătoriei Chişinău, la 1 august 2022, în timp ce Merineanu era escortat de mascaţi din sala de judecată, unde se examinase demersul procurorilor anticorupţie privind prelungirea arestului preventiv.

Din înregistrarea video se observă cum cameramanul îi solicită lui Merineanu să își se expună opinia asupra condiţiilor de detenţie. Acesta, fără ca să spună ceva, loveşte peste telefonul mobil cu care era filmat.

Poliţia a documentat cazul la faţa locului.

Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul şef al statului a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său, în Penitenciarul nr. 13.

Unul dintre imobilele pe care a fost aplicat sechestrul este pensiunea de pe malul Nistrului din satul Molovata, raionul Dubăsari, înregistrat pe o firmă fondată de Petru Merineanu. Se vehiculează că bunul ar aparţine de facto lui Igor Dodon.


 

Anticorupţie.md
15/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii