CEC, despre incidentul de la Varnița: „Obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată contravențional și penal”

Ilie Gulca
15/11/2020

Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă „acțiunile violente” înregistrate la Varnița, raionul Anenii Noi. Aici poliția a intervenit pentru a dispersa manifestanții și veteranii pentru a bloca drumul unui autocar care transporta transnistreni. 

„Regretăm faptul că a fost blocat accesul către secția de votare, iar pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenția colaboratorilor organelor de drept în vederea asigurării exercitării dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului”, relatează într-un comunicat CEC.

CEC cheamă la calm și toleranță și atenționează că orice acțiune de îngrădire a libertăților și a drepturilor altor persoane este contrară legislației Republicii Moldova. Obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată contravențional și penal, subliniază sursa citată 

Comisia comunică faptul că întreprinde măsuri, în limita competenței sale, să asigure tuturor cetățenilor Republicii Moldova dreptul la vot, inclusiv celor ce au domiciliul înregistrat în localitățile aflate în afara controlului suveran al autorităților Republicii Moldova.

Ilie Gulca
15/11/2020

Comentarii