IGP: „Cetățenii care stau în rând la secțiile de votare sunt intimidați și luați la întrebări de persoane terțe”

Irina Odobescu
15/11/2020
Colaj: CIJM

Mai mulți cetățeni au depus sesizări la Inspectoratul General al Poliției că sunt intimidați sau luați la întrebări în timp ce așteapă în rând să voteze. Poliția încurajează cetățenii să sesizeze organele de drept. 

„Cu părere de rău avem foarte multe sesizări din partea persoanelor care se află în rânduri și așteaptă să-și exprime dreptul la vot precum că sunt intimidați. Am fost sesizați că în preajma secțiilor de votare se află persoane terțe, care nu au intenția de a merge la urna de vot, dar intimidează cetățenii. Persoanele respective deranjează cetățenii care stau la coadă cu diferite întrebări, solicitări. Acestea nu sunt încadrate în procesul de monitorizare și nu efectuează nici sondaje”, a precizat șeful IGP, Marin Maxian. 

Maxian a atenționat că poliția își cunoaște obligațiile și nu va admite să-și depășească atribuțiile. Cei care încearcă să zădărnicească sau intenționat creează situațiile ostile ca ulterior să blameze societatea vor fi sancționați. Toate acțiunile poliției sunt transmise live.  

Irina Odobescu
15/11/2020

Comentarii