Inna Popenco, exclusă definitiv din cursa pentru fotoliul de șef al statului: „Este o insultă”

Anticoruptie.md
23/10/2016
Inna Popenco, la CSJ. Foto: Facebook, Inna Popenco

Magistrații Curții Supreme de Justiție au menținut decizia Curții de Apel Chișinău prin care Inna Popenco, candidata Partidului Ravnopravie la funcția de președinte al Republicii Moldova, a fost exclusă din cursă. 

Judecătorii instanței de Apel au luat hotărârea în urma unei sesizări venite din partea contracandidatei Silvia Radu care a anunțat că Inna Popenco ar fi folosit în campania electorală mijloace bănești nedeclarate. Este vorba despre niște carduri pentru magazinele sociale deschise de Primăria orașului Orhei. Pe carduri era imprimat simbolul electoral al candidatei. 

„Este o adevărată samovolnicie a puterii, care își apără candidații - Igor Dodon, Maia Sandu, Marian Lupu, fiindu-le frică de creșterea popularității noastre și a faptelor noastre bune! Actualul regim mi-a încălcat drepturile în calitate de candidat și asta nu va rămâne fără consecințe. La aceste alegeri, noi vedem implicarea forțelor străine – americane, europene, ruse, române, care vor să ia sub control Moldova. Pe mine m-au exclus din cursă, fiindcă eu sunt împotriva tuturor acestora. Eu vreau să reprezint interesele cetățenilor Republicii Moldova, dar nu să semăn conflicte geopolitice. O astfel de decizie a instanței este o insultă nu doar la adresa mea, dar și a tuturor orheienilor, la adresa tuturor celor care m-au susținut”, a scris Inna Popenco pe pagina sa de Facebook, după anunțarea deciziei. 

Anticoruptie.md
23/10/2016Follow us on Telegram

Comentarii