Nicolae Botgros, primul candidat independent înregistrat de CEC. Ce record a bătut artistul

Crina Dumitriu
09/01/2019
Facebook

Artistul Nicolae Botgros, directorul artistic și dirijorul Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, s-a înscris în cursa electorală pentru parlamentarele din 24 februarie curent. El este primul candidat independent înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Botgros, în vârstă de 66 de ani, va candida în Circumscripția nr. 42 Cantemir-Cahul, regiunea de baștină a artistului. 

Nicolae Botgros s-a înregistrat la CEC pe 3 ianuarie, cu un grup de inițiativă din trei persoane. În doar câteva ore de la eliberarea actelor, maestrul a depus listele de subscripție completate și actele necesare. La ședința din 5 ianuarie, CEC l-a întregistrat pe Nicolae Botgros în calitate de candidat independent la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.    

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953 în satul Badicul Vechi, raionul Cahul. Prima orchestră dirijată de Nicolae Botgros a fost „Ciocârlia” din Edineț. În 1973 a fost violonist în Orchestra „Mugurel” a Filarmonicii, apoi la Ansamblul „Joc” ca în 1978 să devină director artistic și prim-violonist la „Lăutarii”.

Crina Dumitriu
09/01/2019

Comentarii