Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale

Ilie Gulca
16/11/2020

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020. Șeful statului rus și-a exprimat speranța că activitatea președintei alese va contribui la „o dezvoltare constructivă a relațiilor dintre Chișinău și Moscova”.

Vladimir Putin i-a urat Maiei Sandu succes, sănătate și prosperitate, se menționează într-o telegramă a Kremlinului remisă în acest sens. „Contez pe faptul că activitatea Dvs. în fruntea statului va contribui la relații constructive dintre statele noastre. Acest fapt, indiscutabil, ar răspunde intereselor fundamentale ale popoarelor Rusiei și Moldovei”, se menționează în telegrama Președinției Federației Ruse.

Pe 15 noiembrie, a avut loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Cei doi candidați care au acces în cel de-al doilea tur a fost președintele în exercițiu, Igor Dodon, și fostul premier, și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

După procesarea a 100% de procese-verbale din secțiile de votare, Sandu a învins în alegerile prezidențiale, acumulând 57,75 din sufragii.

Ilie Gulca
16/11/2020Become a Patron!

Comentarii