Bani publici

VIDEO// Un proiect energetic împotmolește în datorii orașul Taraclia

FOTO: CIJM (captură video)
Autor: Anghelina Gaidarji
14/08/2016 5591

Primăria din Taraclia este obligată să plătească un credit de aproape 2 milioane de dolari, după ce a încercat să modernizeze rețeaua de încălzire a șase clădiri de menire socială din oraș. Problemele au apărut când au trecut cei patru ani de grație pentru rambursarea împrumutului și primăria s-a pomenit fără banii necesari. Totodată, aceasta se arată nemulțumită de calitatea lucărilor. Firma contractată afirmă că a făcut totul conform planului și așa cum i-a cerut primăria. Fosta administrație, care a obținut cteditul în cadrul proiectului Energetic II, susține că proiectul ar fi fost eficient dacă sediile conectate la noile cazangerii ar fi fost mai întâi reparate și apoi legate la noua rețea de încălzire. Creditul a fost luat pe o perioadă de 15 ani, iar pentru că nu are bani, primăria se îngloadă în datorii.

Investigaţia este realizată în cadrul Proiectului „Shining a Light on Corruption in Moldova” desfăşurat de Centrul de Investigaţii Jurnalistice şi Freedom House, cu sprijinul financiar al Ministerului de Externe al Regatului Norvegiei.

Investigaţii din aceeaşi categorie:

Articolul precedent la aceeaşi temă

Articolul următor la aceeaşi temă

Materialele de pe platforma www.anticoruptie.md pot fi preluate în limita a 1.000 de semne. În cazul paginilor web, în mod obligatoriu, trebuie indicată sursa şi linkul direct la articol. În cazul publicațiilor tipărite, posturilor de radio și televiziunilor va fi indicată sursa. Preluarea integrală este permisă doar în condiţiile unui acord prealabil cu Centrul de Investigații Jurnalistice. Articolele publicate pe portalul www.anticoruptie.md sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Comentarii