Abuz în serviciu, delapidare de fonduri, incompatibilitate și nedeclararea veniturilor la Centrul de Sănătate Vatra

Anonim
17/09/2016

Fosta şefă a IMSP Centrul de Sănătate din Vatra şi-a angajat fiica (care lucra la Social GO Moldova) în funcţia de paznic la IMSP Centrul de Sănătate din Vatra, iar pe soţul său care activa în calitate de ofiţer de investigaţii la IP Străşeni al IGP al MAI în calitate de infermier (deşi nu avea studii) şi ulterior în calitate de şofer la IMSP Centul de Sănătate din Vatra. Cu toate că era angajat formal, el încasa salariul pentru funcţia de şofer/infirmier concomitent cu salariul de ofiţer de investigaţii. Aceeaşi situaţie era şi în cazul altor două persoane: O.C și N.M care erau directori ai două Societăţi pe Acţiuni, care erau angajaţi formal la IMSP Centrul de Sănătate din Vatra în calitate de cazangieri şi şoferi şi încasau nişte salarii de cca 5.000 lei. Cardurile erau ţinute de ex-şefa IMSP Centrul de Sănătate din Vatra care încasa mijlocele financiare. În prezent CNI (ANI) a intentat o procedură de control, iar CNA a pornit dosar penal în baza semnelor componenţei de infracţiune art. 327 şi 352-1 În declaraţiile pe venit cei doi soți nu au declarat veniturile obţinute la IMSP Centrul de Sănătate din Vatra. Există informaţii de la CNA că prejudiciul cauzat se apropie de suma de 2 000 000 lei.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe aceeași platformă și o va trata în condiții egale.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Anonim
17/09/2016

Comentarii