Inspectoratul Fiscal Rezina aplică amenzi ilegale

Anonim
28/02/2013

Din anul trecut cind a fost eliberat fostul sef al fiscului Platon si numit Vicol toti inspectorii din raioane s-au napustit asupra pietelor si magazinelor ca lacustele pe copaci. inclusiv si cei din r-nul Rezina. Deviza era una la toti:" Vreti nu vreti-toti veti plati amenzi".E ordin de sus! Asa si a fost. Zilnic erau amendati zeci de antreprenori.fie patentari fie II.Si toti sarmanii-fuga la casa sa plateasca. Fiindca minimum-10000 lei.iar daca in trei zile-50procente.Si bucuria nebunilor . si celor saraci!Nici pe timpul lui Stalin nu se proceda atit de tiran-sa plinga omul in seara de Revilion sau in ajunul Creciunului ca la noi la Rezina. Dar... Fie ca lipsea o factura.fie ca doua-toti amendati conform art.253.alin.1 al Codului Fiscal. Nici mai mult .nici mai putin! Toti au impiedicat controlul. Au cistigat numai cei care s-au adresat in judecata.inclusiv si eu personal. Daca va va prezenta interes pot sa va pun la dispozitie materialele necesare. Un paradox adevarat!

Imi pun intrebarea. Poarta cineva raspundere de amenzile aplicate nelegal de catre Inspectoratul Fiscal Rezina antreprenorilor?

2.Cine poarta raspundere de acei mici antreprenori care in urma acestor actiuni inumane si-au inchis afacerea?(cazuri concrete)

3. Au fost cazuri de inlenevire a inspectorilor cind se lua patentul si buletinul si te invita in cabinet-acolo si se intocmea actul(caz concret)

4. De la inceputul controlului din vara trecuta aceasta sarcina i-a revenit chiar si secretarei . Sa rizi si sa plingi.

5.Cite cazuri de evaziune fiscala sai cite firme fantome au fost descoperite in r-nul Rezina in urma colectarii acestor sume de bani la Buget? "Bravo Inspectoratului central care a acumulat peste un miliard de lei la buget" cu 36 la suta mai mult ca anul trecut! In urma descoperirii evaziunilor fiscale si firmelor fantome? Bravo lui Vicol si Filat! Nu a fost planuita acea suma oare care fusese furata de la Banca de Economii?

Cu respect Alexandru

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Anonim
28/02/2013

Comentarii