Nereguli la concursul de selectare a directorului liceului „Liviu Rebreanu”

Anonim
27/05/2016

La 25 mai 2016, Comisia de Concurs din DGETS a refuzat ca Asociația noastră să asiste în calitate de OBSERVATOR, la etapa 2  (din 4) pentru funcția de director la liceul L Rebreanu, încălcînd prevederile art 29, 30 din Regulamentul de concurs(ordin ME 163 din 23.03.2015).

La acest concurs este admisă o persoană care de 20 ani (din 1997) este director și mai dorește încă 5 ani: dna Izvoreanu Larisa. Din septembrie 2015 Asociația noastră monitorizează acest liceu și avem obținute niște constatări de ilegalități

Am depus plîngere la CNA, dar ne-au descurajat deja...ei se ocupă cu „bani", merg luni să dau declarații detaliate, dar puține șanse, cu toate că eu am indicat, că are loc abuz de putere și protecționizm...

Poliția ne-a refuzat de mai multe ori să aplice amendă pe art 71 CCo, refuz de a răspunde la petiții....nici nu mai scrim, că nu are rost.

Inspecția Financiară a consatat ilegalități în proces verbal....dar nu a mai verificat corectarea lor

STATUL NU FUNCȚIONEAZĂ

Mai mult ca atît, pe pagina DGETS anunțurile se publică FĂRĂ DATA POSTĂRII, noi considerăm retroactiv, nu putem verifica. Căutăm acest anunț de 2 luni regulat, ...dar am aflat cînd persoanele au fost admise la etapa 2. Vă rugăm să mediatizați cazul și dacă e posibil să veniți la etapa 3 și 4 a concursului, la DGETS, ca să consemnăm în Proces Verbal aceste fapte, ceia ce va permite contestarea la ME timp de 3 zile după concurs.

Poate aveți niște sugestii pentru noi?

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru Ministerul Educației

Anonim
27/05/2016

Comentarii